ΜΠΡΙΚΕΤΕΣ

H ΚΑΡΒΟΥΝΟΕΜΠΟΡΙΚΗ εμπορεύεται εξάγωνη μπρικέτα, η οποία λόγω των χαρακτηριστικών της είναι εξαιρετική επιλογή για κάθε επαγγελματία και ιδιώτη ψήστη. Ο εκτιμώμενος χρόνος καύσης είναι 7 ώρες και χάρη στην άριστη σταθερότητα καύσης, ο χρόνος αναμονής για την έναρξη ψησίματος είναι μόλις 40 λεπτά. Συνεπώς, αποτελεί ιδανικό προϊόν καύσης για ψήσιμο μεγάλης διάρκειας (π.χ. σούβλα).

Παραγωγική διαδικασία

Η διαδικασία παραγωγής της εξάγωνης μπρικέτας γίνεται με εξελιγμένη και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία. Η πρώτη ύλη της μπρικέτας είναι το πριονίδι, το οποίο προκύπτει από την κοπή κορμών δένδρων, σε ειδικά διαμορφωμένα πριστήρια. Με κατάλληλη επεξεργασία και ύστερα από συμπίεση σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία (300°C), παίρνει τη μορφή ξύλινης μπρικέτας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, οι ρητίνες του ξύλου ενεργούν σαν φυσικές συγκολλητικές ουσίες.

Mε αυτή τη μέθοδο παράγεται το ιδανικό τεχνητό ξύλο για παραγωγή ξυλοκάρβουνου. Το υλικό αυτό είναι διπλάσιο σε βάρος από το βαρύτερο  αρκετά σκληρό, ομοιογενές και ξερό.

​Οι μπρικέτες αυτές ανθρακοποιούνται σε θαλάμους στους 700°C – 800°C για κατάλληλο χρόνο, προσομοιάζοντας τις συνθήκες παραδοσιακών καμινιών, αλλά με τέλειο έλεγχο συνθηκών και παραμέτρων. Στη συνέχεια, ψύχονται για δύο ημέρες και ακολουθεί διαλογή και συσκευασία.

Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας είναι το ξυλοκάρβουνο και η εξάγωνη μπρικέτα Biocarbon HX-plus. Για περιπτώσεις όπου απαιτείται ταχύτερο άναμμα και μικρότερη διάρκεια καύσης, συνίσταται η ελαφρά τροποποιημένη μπρικέτα τύπου Biocarbon HX-easy.

Πλεονεκτήματα έναντι απλών ξυλοκάρβουνων

  • Η τέλεια ανθρακοποίησης, την οποία έχει υποστεί το προϊόν έχει ως αποτέλεσμα να μην αναδύεται κάπνα ή αναθυμιάσεις κατά τη διάρκεια της αρχικής ανάφλεξης, αλλά και της μεταγενέστερης καύσης
  • Χαμηλή απομένουσα στάχτη. Ενδείκνυται για απόδοση υψηλών θερμοκρασιών στη ζώνη καύσης
  • Μέγιστη διάρκεια καύσης
  • Υψηλή θερμαντική ικανότητα, λόγω μέγιστης πυκνότητας άνθρακα
  • Έλλειψη σπινθήρων, λόγω ομοιομορφίας στη δομή
  • Σταθερότητα καύσης, λόγω ομοιογένειας στη μάζα                              
  • Καθαριότητα στη διακίνηση – χρήση

Πλεονεκτήματα έναντι απομιμήσεων

Επώνυμο προϊόν (το πρώτο στην Ελληνική αγορά)

100% Προϊόν ξύλου (μοναδική πρώτη ύλη το πριονίδι)

Με σταθερές ιδιότητες και ποιότητα για χρόνια

Το μόνο με πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής

Με επαρκή παρακαταθήκη

 

Συσκευασία

Η εξάγωνη μπρικέτα συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια
​των 10 κιλών.